TOP

Tyrkiet og EU

(Skrevet under Yildiz Akdogan´s(folketingsmedlem for Socialdemokratiet) Facebook under debatten EU og Tyrkiets medlemskab)
Jeg tror Benjamin har gennemskuet EU. Jeg ved ikke om det nytter noget at skrive om Rumæniens samt Bulgariens økonomi samt om det generelle korruption der er i landet. Det ville være bedre hvis man selv besøgte disse lande, jeg tror man får et chock. Men lad det ligge…

EU har hele tiden været illoyal og uærlig overfor Tyrkiet. Jeg må indrømme at jeg tror ikke på projektet længere. Det tyrkiske befolkning er også efterhånden træt at være “uønsket” barn som Yildiz glimrende betegner det. Det sidste 5 år har Tyrkiet gennemgået så stor demokratiske reformer så man tror det er løgn. Økonomien buldrer ligeledes fremad, alle børn under 18 år har fået en sundhedsforsikring der betyder, at de gratis kan gå til lægen samt får gratis medicin. Det at får gratis medicin har vi ikke engang i Danmark. En form for bistandshjælp er der også blevet indført, alle borger der kan godt gøre at de ikke selv råder over egne midler kan få et “grønt kort” som er ligledes sikret en sundhedsforsikring. Kvinderne får flere rettigheder, f.eks. kan en mand ikke sælge sit hus eller bil uden samtykkeerklæring fra konen. Hvis manden bliver skilt fra sin kone, kan kvinden kræve opsparing fra mandens bank konto (hvis de har sådan en) ligeledes fra fælles ejendom samt at få månedligt økonomisk hjælp fra staten indtil hun selv finder et job. Jeg tror jeg kan blive ved…

Jeg mener Tyrkiet udemærket er klar over at de ikke kan komme med i EU. Ligeledes mener jeg at den nuværende tyrkiske regering bruger derfor EU som undskyldning for indføre de demokratiske reformer- Det lyder måske underligt men der er altså nogen grupper i Tyrkiet som ikke ønsker at give folket det demokrati vi kender her i vesten. Bla. ønsker den magtfulde tyrkiske hær ikke demokrati sådan som vi forstå det idet sådan en udvidelse ville være ende af deres magtfulde position i landet. Det er også derfor de har kuppet landet 2 gange siden indførelse af republikken i 1923. Ved et hvert militærets kup har medført at Tyrkiet blev banket tilbage til stenalderen. CHP som har været det første tyrkiske parti, og i øvrigt etiketterer sig selv som socialdemokratiske overfor EU (er bla. medlem i PES som er Europæiske socialdemokrater)har været militærets politiske boldbane. Selvom PES har anbefalet CHP partiet om at støtte regeringspartiets civile grundlov (tyrkerne skal netop til at stemme om denne den 12.09.2010 ) vil CHP noget andet. De ønsker netop at bevare den gamle grunlov som kup generaller selv på en nat skrev ned.

Tyrkiet har indtil videre klaret sig udmærket uden EU. Jeg mener de hele tiden skal vende ansigtet mod EU og blive ved med de reformer som de jo gøre, og ligeldes have denne tyrkertro, og måske behøver landet jo slet ikke være medlem, der er jo trods alt nogen lande i Europa der klarer sig udmærket uden at de er medlem af EU.

Read More
TOP

Ramadan Middag i snapstinget

Kommentar til Özlem Sara Cekic´s(Folketingsmedlem for SF) facebook note.

Hvor er det skægt at en ganske almindelig og fredsommelige ramadan middag skulle have så meget omtale så meget fokus. Først prøvede DF og KD stoppe det,”ren provakation” udtalte kristian thulesen dahl, hvor i provakationen skulle ligge kunne vi ikke præcise læse.

Senere kommer ateisterne på banen, de ville ikke have en religiøs middag i snapstinget, men kunne fristes til at spørge hvorfor de først er på banen nu for påskemiddag samt julefrokost er jo hverdagskost i snapstinget. Folketingets formand Thor P. kunne altså ikke se faren ved at man skulle holde en middag, og hvad sker der så?

Jo det omtalte edderkops spind kommer på banen. Nej det er ikke det spind folk læser om. Det er nemlig det spind som der er i mellem BT samt gruppen der ønsker at stoppe middagen. Når man ikke kan får sin vilje så må man prøve andre midler. Et angreb på værterne er særdeles veltænkt. Først tænkte man(tror jeg) om man kunne finde noget på Øzlem, hun har kurdisk baggrund ergo kunne man måske forbinde hende med PKK som arbejder for selvstændig kurdistan men jo er på EU´s terrorliste, nej nej det ville være tåbeligt at komme med en sådan udtalelse til en folketingspolitiker, man vil nødig være til grin.

Ja..så havde man jo kun Zaman tilbage…hvis manden som man påstår at have eget Zaman virkelig er så farligt hvorfor anholder man ikke fethullah Gülen “sektlederen”(det er han blevet døbt af BT) han bor jo ikke i Iran eller i Afghanistan men nemlig guds eget land USA, hvor svært kunne det være at spærre ham inde? Kunne det tænkes at det er fordi der ikke er meget gå efter?

Read More